Storm…

Paula’s Life.Style  » Mindset »  Storm…
0 Comments

Er woedt een storm vandaag, en niet zo’n beetje ook. Het land staat op code rood en het advies is om binnen te blijven.

Ik bedenk me eigenlijk direct dat dit bij ons net zo gaat wanneer we druk bezig zijn om een gezonde leefstijl aan te leren. Dan is het zomaar code rood. De ene keer is het zonnig in je hoofd en kan je de hele wereld aan, zo is het te warm en dan opeens raast er een enorme storm door je brein.

En het gekke is, als het buiten gebeurt passen we ons hele ritme er op aan, dat kunnen wij. Zo flexibel zijn we dus. We blijven binnen, doen de ramen dicht, binden de boompjes vast ( daar was ik dan wel iets te laat mee), afijn we passen ons aan.

Maar gaat datzelfde afwisselende “weer” als een razende door je hoofd dan zijn we de weg kwijt. Dan weten we het even niet meer, dan gaan we zoeken en zijn we onrustig. Misschien is het handig om ons dan ook aan te gaan passen.

Stormt het een dag daarbinnen? Pas je aan!

Hoe? Door eens even na te gaan wat er aan de hand is, door stil te staan bij je gevoel, vraag jezelf eens af waar het vandaan komt… Dat doen ze bij het KNMI ook hoor, eerst uitzoeken en dan actie.

Laat jouw actie bij storm, regen, sneeuw en hagel een keer zijn: hoe ga ik hier mee om? Waar leg ik nu mijn aandacht? Of om het nog letterlijker te nemen:

“ik ga nu chocola eten (storm)…. Ooh wacht, ik vraag me eerst eens af of ik dit nu echt wil en of ik het nodig heb (KNMI) en dan: NEE, ik heb het niet nodig, ik krijg er vast spijt van en ik-doe-het-niet- (aanpassen)”.

Et voilà, die storm is alweer voorbij voordat je er erg in had.

Gezonde groetjes, Paula


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *